Jazz in the Park revine în 2021

Jazz in the Park revine in 2021 sub forma a doua festivaluri mai mici.

Jazz in the Park – castigatorul titlului Best Small Festival la European Festival Awards 2019 – revine anul acesta cu o noua prezentare care presupune doua festivaluri ce se vor desfasura in perioade diferite, in locuri diferite si vor fi ca si concepte…well bineinteles diferite.

Ambele evenimente sunt gandite astfel incat sa asigure accesul publicului la concerte, dar intr-un numar mai mic de persoane si in conditii de maxima siguranta, conform prevedilor de urgenta si combaterea raspandirii noului CoronaVirus.

“Înțelegem foarte bine situația în care ne aflăm și restricțiile asupra evenimentelor. Cred că am dovedit asta prin proiectele livrate anul trecut. În același timp, în comparație cu alte festivaluri, noi avem de a-l adapta pe al nostru la aproape orice capacitate. Dacă vor fi permise concerte cu 100 de participanți, o să le organizăm cu aceiași seriozitate și interes cu care am organizat în trecut concerte cu mii de participanți. Dacă restricțiile se vor relaxa, vom fi pregătiți să ne adaptăm din nou. Trebuie să ne asumăm de pe acum că lucrăm la acest proiect pentru a avea timp suficient în a-l pune la punct, indiferent de condiții. Ne propunem să fim un exemplu de bune practici, la fel cum am fost cu toate deciziile pe care le-am luat în trecut. Însă e important atât pentru noi, cât și pentru public, artiști și parteneri, să arătăm că îndrăznim să ne gândim la ceva, că suntem dispuși să facem ceva atâta timp cât este o șansă, a precizat Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.”

jazz-in-the-park-2021

In 24-27 iunie 2021 va avea loc Jazz in the Park – In Tot Orasul, festival care va mara a opta editie a Jazz in the Park si care se va desfasura in mai multe locuri din Cluj-Napoca, si va fi diferit ca si organizare fata de editiile trecute.

In patru zile de festival, in cel putin patru zone diferite din oras, precum  Muzeul de Arta, Iulius Parc, Parcul Central sau Aleea Stadionului, vor fi amplasate scene pentru concertele si evenimente speciale din festival.

Jazz in the Park – In Parcul Etnografic, aici lucrurile vor fi mai experimentale. Dupa cum stiti conceptul Jazz in the Park a ramas neschimbat in fiecare editie, insa de data asta vor fi impartite in 2 mari felii de JAZZ. Pe scenele din oras va ramane focusul pe comunitatea si dezvoltarea locala de JAZZ, insa la muzee focusul va cadea pe zona experimentala a jazzului.

El se va desfasura in 3-5 septembrie 2021, in Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca.

“Decizia de a face două evenimente nu este influențată de pandemie și face parte din direcția de dezvoltare a brandului Jazz in the Park. Am simțit încă din 2019 că e greu să dezvoltăm și mai tare proiectul din Parcul Central și că dezvoltarea trebuie să vină pe orizontală, cu alte proiecte și concepte noi. Iar experiența de anul trecut cu Parcul Etnografic, atât ca eveniment, cât și colaborare cu cei de acolo, ne-au făcut să dezvoltăm un concept pe termen lung pentru acest loc. Când vom reveni la un context normal, ne dorim să funcționăm cu două evenimente în Cluj, în paralel. Primul va rămâne în Parcul Central, va fi cu acces liber și va deschide vara, iar cel din Parcul Etnografic va fi cu acces pe bilete și cu o capacitate limitată. Diferența între ele va fi în esență conceptuală: primul va fi orientat mai mult spre comunitate, spre parteneriate, spre multe proiecte educaționale și de dezvoltare a pieței de jazz, iar cel de-al doilea își propune să fie mai experiențial, mai concentrat pe artiștii care concertează. Am contribuit 7 ani la dezvoltarea audienței de jazz din România, iar proiectul din Parcul Etnografic va măsura impactul nostru, a mai spus Alin Vaida.”

Vezi serviciile oferite de Mood HCC

08
Feb
2021