Google anunta ca foloseste Inteligenta Artificiala pentru a lupta cu spam-ul

Tot gasim moduri in a utiliza inteligenta artificiala la taskurile care ne displac. Toata lumea stie cat de enervant este sa primesti zilnic zeci de mailuri de spam si iti pui intrebarea, oare de ce primesc asa multe. Ei bine google ne promite mai putine astfel de probleme in viitorul apropiat.

Inteligenta Artificiala ofera un “potential fara precedent de a revolutiona lupta impotriva spam-ului”. Blocheaza estimativ 99% din spam-ul rezultat din cautari.

Google a anuntat introducerea unor noi instrumente asistate de AI pentru a lupta impotriva unui spectru larg de spam. Estimativele interne au calculat eficienta Inteligentei Artificiale ca avand abilitatea de a bloca 99% din spam.

Potential fara precedent

Exista numeroase tipuri de spam impotriva carora Google se lupta in diferite puncte in care interactioneaza cu paginile web.

Google s-a concentrat in special pe algoritmii sai de lupta impotriva spam-ului in cazul cautarilor importante pentru utilizatori, precum cele legate de subiecte ca si locatiile de testare medicala.

“Combinand cunostintele noastre profunde despre spam cu Inteligenta Artificiala, anul trecut am construit cu success propria noastra Inteligenta Artifiala de lupta impotriva spam-ului, extrem de eficienta la detectarea atat a trendurilor de spam cunoscute cat si a celor noi.

Spre exemplu, am redus numarul site-urilor cu continut auto generat cu mai mult de 80% comparativ cu acum cativa ani.”

Hacked Site Spam

Spammerii sparg un site si adauga noi pagini cu link-uri care te directioneaza spre alte site-uri. Un hack raspandit despre care ne avertizeaza Google se numeste “Japanese keyword hack” pentru ca adauga pagini in limba japoneza. Poate de altfel sa iti acapareze contul de “Google search console”

Google sustine ca a captat majoritatea spam-ului generat de site hacking. Tehnologia AI a imbunatatit capacitatea Google de a depista spam-ul cu peste 50 %

Trei zone in care Google blocheaza spam-ul

Google a publicat o diagrama ce subliniaza trei nivele la care intalneste, diagnosticheaza si apoi respinge spam-ul.

Zonele vizate de Google AI SpamBot

Zonele in care Google blocheaza spam-ul:

  1. Spam crawled
  2. Spam indexat
  3. Spam depistat de actiunea manuala

Crawlerul celor de la Google (GoogleBot) este un soft ce cauta pe internet pentru a gasi pagini web de inclus in indexul cautarilor Google pentru a lista apoi aceste pagini in rezultatele cautarilor.

Crawlerul in sine poate prinde spam-ul de indata ce il intalneste astfel ca acesta nu mai ajunge sa fie indexat.

Unde intervine actiunea manuala

Google sustine ca aceste sisteme impiedica aproximativ. 99 % din spam sa ajunga la utilizatori. Spam-ul care trece prin aceste filtre este cules prin actiuni manual

“Am estimat ca sistemele automate ajuta mentinerea a mai mult de 99 la suta din vizite apam-free. In privinta procentului minuscul ramas, echipele noastre actioneaza manual si folosesc cele invatate acolo pentru a imbunatati mai departe sistemele noastre automatizate

Instrumentele asistate de AI au fost adugate candva in 2020. Este neclar cat de mult aceasta ar fi influentat rezultatele cautarilor insa unele site-uri se poate sa fi primit calificative mai bune datorita inlaturarii site-urilor cu spam ce erau anterior clasate pe pozitii superioare.

Altii se lupta cu emailurile de spam zilnice

 

Altii se lupta in a raspunde tuturor clientilor posibili intr-o singura zi.

Tu in ce categorie de oameni te afli?

09
Mai
2021